Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Håkanstorps BK 20 14 2 4 44
2 AIF Barrikaden 20 13 1 6 40
3 Nydala IF 20 10 6 4 36
4 Kyrkheddinge IF 20 10 1 9 31
5 Korpföreningen Malmö 20 8 5 7 29
6 SK Hakoah 20 9 2 9 29
7 SD Srbija 20 6 6 8 24
8 KSF Makedonija 20 7 1 12 22
9 FC Panamericano 20 5 6 9 21
10 Heleneholms SK 20 6 2 12 20
11 Lokomotiv Lund IK 20 4 4 12 16

Match

Heleneholms SK

1 - 2
Heleneholms IP huvudarenan
23 april 2011
13:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Heleneholms SK - AIF Barrikaden

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Visvari, Martin, Gustav - Jönsson, Max (Maksym), Florian, Alex - Mario, Jaja, Anders

Avbytare var Per som kom in c:a 20 kvar som vänster yttermittfältare, Stefan som kom in till vänster på topp och Park, Nickola och Ahmed som inte spelade alls.

Till vår stora överraskning fick vi när vi kom dit reda på att vi skulle spela på träningsplanen, där Heleneholm tydligen lagt alla sina matcher i år (märkligt, Skåneboll hade ju utfärdat "förbud" för herrmatcher där av "säkerhetsskäl").

Matchen började med mycket bollinnehav för Heleneholm men utan att man skapade någonting alls i chansväg, däremot slogs de flesta av deras långa passningar just på chans och hanns sällan upp av forwards. Det blev istället vi som fick den första målchansen i matchen men den var deto vassare sedan Mario på sitt typiska vis ryckt ifrån sin "gubbe" på kanten slog han ett inlägg där Anders 2 meter från mållinjen vid närmsta stolpen missade halvöppet mål varefter bollen fortsatte mot Jaja som från 1 meters håll missade ett vid denna bortre stolpe helt tomt mål.

Matchen fortsatte sedan på ungefär samma sätt. De hade mycket bollinnehav utan att skapa något att tala om och även nästa klara chans blev vår. Det var Anders som efter att ha kommit runt på sin vänsterkant drog på för kung och fosterland men där hela publiken blev lurad på det som såg ut att bli ett riktigt vackert mål. Bollen studsade i stolpens insida men sedan inte in som det kändes som den enligt naturlagarna borde utan rullade tillbaka längs linjen innan Heleneholm kunde avvärja.

Nu började Heleneholm tröttna (såg det i alla fall ut som, man sprang i alla fall mycket mindre) och vi tog över också spelmässigt och staplade nu chanser på varann. I den 36:e min hade vi inte mindre än 3 ganska bra chanser att ta ledningen och bara strax efteråt var domaren ytterst nära att döma straff (pipan i munnen) vilket dock hade varit helt felaktigt. I den 40:e min kom ledningsmålet. Efter ett halvtaskigt inlägg från Alex hamnade bollen via någon eller några snedsparkar hos Jaja som kunde slå in den från nära håll.

Andra halvlek började sedan ungefär som den första med ett spelövertag för HSK
men nu kändes man också en aning farligare även om man bara vaskade fram några halvchanser till att börja med. I den 61:a min fick man en gratischans att komma in i matchen efter en horribelt dömd straff. Rättvisa skipades dock när Raffa mycket förtjänstfullt räddade.

Sedan vi först haft vår första riktigt heta målchans i den andra halvleken fick vi i den 70:e min också en ytterst tveksam straff (om än inte lika totalt obefogad som deras). Mario satte den säkert och därmed trodde man nog att matchen var punkterad och att HSK som nu dessutom drabbats av ett par skador skulle vika ner sig men så blev faktiskt inte fallet utan man skapade en hel del halvchanser och ett par något hetare sådana. Precis som i 1:a halvlek såg man sedan ut att inte riktigt orka men ett par pigga inhoppare fick fart på dem igen och i den 84:e min fick man på ett långskott som gick i en hög båge över Raffa och tätt under ribban (men 174 min utan ett insläppt mål är nog ändå det bästa vi presterat i seriesammanhang på c:a 10 år).

De sista minuterna blev sedan riktigt spännande när de satsade allt framåt och stundtals hade gott om folk i vårt straffområde. Det blev aldrig riktigt farligt men det hade räckt med någon snedspark (på den lika usla planen som huvudarenan förra veckan) eller att någon råkat röra någon lite vårdslöst för att en kvittering skulle kunnat vara ett faktum. På övertid hade vi sedan ett friläge som brändes och ett par minuter senare blåste domaren av matchen och vi kunde andas ut.

Totalt sett ingen höjdarmatch vilket delvis kunde skyllas på underlaget. Segern var som förstås av referatet rättvis. Även om bollinnehavet nog var rätt jämnt så hade vi de flesta och bästa chanserna. Slutligen: det är lustigt hur mönstret upprepas när det gäller Florian. Även om han är hur trött som helst på slutet så är det alltid då han kommer allra mest till sin rätt. Motståndarna som är lika trötta orkar mentalt inte jobba längre medan Florian bara öser på.

Statistik: Hörnor: 4-3 Skott på mål: 11-5 Skott utanför: 5-6


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jaja Saine 1 1 1 1 0 0
Mario Dri 1 1 0 0 0 0
Alexander Ericsson 1 0 1 0 0 0
Anders Folkesson 1 0 0 0 0 0
Florian Maibach 1 0 0 1 0 0
Gustav Nygren 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Mikael Jönsson 1 0 0 0 0 0
Per Malm 1 0 0 0 0 0
Stefan Dovborn 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Rafael Ortega 1 0 0 5 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 5 aug 2011, 19:00 AIF Barrikaden - Heleneholms SK 4 - 1